Hier zijn natuurlijk geen vaste regels voor. Je kunt hem cadeau krijgen, het wordt je aangeraden, of je hebt een bepaald probleem waar je een genezende steen bij wilt vinden. Maar je kunt ook intuïtief een edelsteen uitzoeken. Soms word je gewoon aangetrokken door een mineraal. Het is dan net of de steen jou heeft uitgezocht. Er zijn een paar hulpmiddelen om een steen uit te zoeken.
 
Hieronder 5 manieren om je steen uit te zoeken: 
 1. Op intuïtie 
  Edelstenen en kristallen stralen een vibratie (frequentie) uit. Als je gevoelig bent kun je dit waarnemen, en hierop een kristal uitzoeken. Kinderen doen het zo gemakkelijk en schijnen er geen probleem mee te hebben en zijn ervan overtuigd dat ze de juiste edelsteen hebben gekozen.
 2. Op zicht.
  Je oog wordt aangetrokken naar een bepaalde edelsteen. Alsof hij oplicht ten opzichte van de andere stenen.
 3. Op gevoel. 
  Het kan zijn dat je in een winkel staat en aangetrokken voelt door een bepaalde steen. Je zou er met je handen boven heen en weer kunnen gaan en aanvoelen wat de edelsteen of het kristal met je doet.
 4. Op informatie.
  Er is veel informatie over de werking van stenen en hun helende eigenschappen. Door het lezen van bepaalde symptomen en/of ziektebeelden zou je kunnen besluiten een bepaalde edelsteen of een kristal te kiezen welke een helende werking heeft met dit symptoom of ziektebeeld. Er zijn ook versterkende edelstenen, bijvoorbeeld het versterken van vertrouwen.
 5. Vraag het je onbewuste.
  Alle informatie en wijsheid is in je aanwezig. Niet altijd kom je hier makkelijk bij, omdat je bijvoorbeeld gedachtes hebt, of het lastig vind je af te stemmen op je gevoel. Door middel van pendelen kun je makkelijk bij deze informatie komen, en vraag je aan je onbewuste welke steen op dat moment het beste bij je past.
Tip! Laat door Simon Dokter van EdelstenenWereld een kristal uittesten.
Klik hier voor meer informatie

Inschrijven voor de nieuwsbriefAanmelden

Alle bedragen zijn inclusief btw - Powered by CCV Shop webwinkel software

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies